שלום אורח, התחבר    
שלחו לי עדכונים

02-5021295

 

 

מכבדים כרטיסי אשראי

משלוח חינם!

 

 

אחזקת סיר פויקה:
 
 
 
 
 
לפני השימוש הראשוני יש לשטוף את הסיר, לייבשו ולשמנו (למרוח שכבת שמן דקה במגבת נייר) 
למלא את הפויקה במים חמים ולשטוף את חלקו  הפנימי. יש לשטוף גם את המכסה.
 לייבש מיידית את הסיר והמכסה עם מגבת.

     לשמן את פנים הסיר, את חלקו  החיצוני והמכסה בשכבת שמו דקה בעזרת מגבת נייר.

     לחמם את הפויקה והמכסה עד כדי להט בתנור או על גחלים, עד שהשמן יעלה עשן, וזהו - הסיר מוכן לשימוש.

 

 
 
 
 
בזמן הבישול מניחים גחלים לוחשות מתחת לסיר ומסביבו, מרחק הסיר ממקור החום הוא שמווסת את חומו.
 
 
 
במידה והסיר מבעבע בחוזקה יש להרחיקו מהאש. ניתן לזהות את חום הסיר על פי עוצמת הצליל הבוקע ממנו.
 
 
על מנת ליצור מלאי גחלים רצוי להדליק מדורה לצד הבישול וליצור בה גחלים.
מומלץ להדליק מדורה בצד ליצירת מאגר גחלים לוחשות כל הזמן.
 
 
חשוב להימנע מלעשות שני דברים שיכולים לפגוע בסיר:
 
אין למקם את הסיר במצב ריק מעל להבות לאורך זמן. הן עשויות לשרוף את הסיר ולחרוך את ציפוי המגן.
   
יש להימנע מהוספת נוזלים קרים לסיר לוהט. בזמן הוספת נוזלים, יש לחממם מראש
 
או להוסיף כמות קטנה מאוד בכל פעם, למניעת שוק תרמי והיווצרות סדקים. 

     

 

 

 
 
 
 
 
 
.
 
ניקוי סירי פויקה:
 

 ככל שהשימוש בסיר רב יותר, כך הוא הופך למשובח יותר.

 

 

 

  

 

 

  • על הפויקה להתקרר לפני שטיפתו. למלא במים חמים, להשרות לזמן מה ולשטוף במים חמים את הסיר והמכסה.
  • במידה ובתחתית הסיר נוצרה שכבת מזון חרוך, השרייה במים חמים תרכך זאת .
  • אין לגרד עם כלי חד, סקוץגס או ברזלית, על מנת לא להזיק לסיר ולציפוי המגן.
  • רצוי לנקות את הפויקה במים בלבד על מנת להשביח את התבשיל.
  • ניתן, בלית ברירה, לנקות עם מעט סבון נוזלי.
  • יש לייבש באופן מוחלט את הסיר והמכסה ולמרוח את שניהם בשכבה דקה של שמן בישול     על מנת לשמור על פנים הסיר עד לשימוש הבא ולהגן מפני היווצרות חלודה

 

 

.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

  •  
  •  
טיפים נוספים לבישול פויקה:
 

 

 

 

עצים – בגדול, בכל מדורה שאתם בונים מומלץ מאוד להשתמש בעצים טבעיים, כאלה שבאים מעצים ולא ספוגים בכימיקלים, פורמייקות או כל מיני עניינים שנגמרים במילה "רעיל". גם הפויקה לא אוהב אותם, אז על אחת כמה וכמה.

תזמון - זוכרים שצריך סבלנות? אז בחישוב של הכנת הגחלים וזמן הבישול יוצא שכדאי שתתחילו ברגע שאתם מתמקמים בשטח. כי אחרת פשוט תהיו שיכורים מדי בשביל לאכול. או בשביל להישאר ערים.

אש – לסיר יש שלוש רגליים מברזל ואפשר להניח אותו ישירות על האש. עם זאת, המהדרין לא מניחים אותו על אש גלויה, אלא על גחלים שמוציאים מהמדורה בעזרת מקל. במקרה כזה מומלץ מאוד להוסיף גחלים לוהטות לאורך הבישול כי חשוב שהטמפרטורה של הסיר תהיה גבוהה.

טמפרטורה – בהמשך לסעיף הקודם - חשוב לשמור על טמפרטורה אחידה במשך כל זמן הבישול, כי אין נורא מלקבל תבשיל שרוף אחרי כל הזמן ששרפתם. דרך אחת לשמור על טמפרטורה הומוגנית היא להתחיל את הבישול עם סיר בטמפרטורה גבוהה ואליו להוסיף את המרכיבים שיקררו אותו לטמפרטורה הרצויה.

סבלנות – מרגע שהפויקה שלכם על האש מומלץ לא לפתוח את המכסה ולא לערבב יותר מדי, מקסימום כמה בחישות בעזרת כף עגולה וכמה שיותר קרוב לדופן הסיר, בשביל שלא תצא עיסה אלא תבשיל.

זהו, מוכן – ברגע שהבשר/העוף/הירקות רכים מספיק, כדאי להוריד מהגחלים ולהתחיל להעמיס. כל דקה מיותרת של בישול תכהה את הצבע של התבשיל ותקהה את הטעמים של המרכיבים.

ניקיון ותחזוקה - לפני ואחרי השימוש מניחים את הסיר הריק על האש עד שהוא לוהט, יוצקים פנימה מים (אין צורך בסבון), מערבבים ושופכים החוצה. בסיום השימוש, לאחר תהליך הניקוי, חשוב לשמן את הסיר בעזרת נייר סופג ושמן בישול, כי אתם לא רוצים שם חלודה.

עוד על פויקה, באתר גרילר - מומחים לגריל גז